Přípravka Nové Jirny

SDH Nové Jirny » Činnost dětí » Přípravka Nové Jirny

7.10.2022, Admin

Po několikaleté pauze jsme u našeho sboru opět obnovili práci s těmi nejmenšími dětmi ve věku od 4 – 7 let. První schůzky a seznamování začaly na podzim minulého roku pod vedením vedoucích Míši Vojíkové, Marcely Hrubantové, Elišky Klenkové, Elišky Nohejlové a Viktora Klesnara.

Na začátku letošního roku jsme se na první schůzku s dětmi moc těšili a byli jsme zvědaví, zda jim nadšení stát se hasičem od podzimu vydrželo. Účast dětí na první schůzce byla veliká, ale ne všem se chtělo začít trénovat v jednom teamu 😊.

Celkem jsme do sboru přihlásili 18 dětí a pěkně od začátku s nimi začali pracovat. Nejprve jsme je seznamovali s typy hadic, aby podle šířky poznaly o jakou hadici se jedná D, C a B. Osvojovaly si pojmy jako je proudnice, rozdělovač, savice, sací koš apod. Zpočátku byly schůzky zaměřené hlavně na spojování a balení hadic a pak jsme začali trénování útoků i s vodou. Samozřejmě tak, jak to má na soutěži být. Závodníci na startovní čáře a pak úprkem k základně. Všem se to moc líbilo a už se těšili na první soutěž, která se konala na fotbalovém hřišti v obci Kšely. Děti se také naučili tři uzle a topografické značky.

Družstvo přípravky bylo letos poprvé přihlášeno do soutěže požárních útoků 20. ročníku Podlipanské ligy společně s družstvy mladších a starších žáků a také dorostu.

8. 5. 2022 soutěž Kšely – 3. místo

14. 5. 2022 soutěž Ratenice – 3. místo

25. 6. 2022 soutěž Třebovle – 5. místo

17. 9. 2022 soutěž Rostoklaty – 3. místo


 

Komentáře

Antispamová ochrana: Napište číslo 100 slovem

Nepřihlášený