Hasičský tábor s indiány

SDH Nové Jirny » Činnost dětí » Hasičský tábor s indiány

7.10.2022, Admin

I v letošním roce se konal letní hasičský tábor, a to v termínu od 21. - 26. 8. 2022 v areálu zámku v Bílých Poličanech. Tábora se letos účastnilo 26 dětí, 7 vedoucích a 2 praktikanti.
Pro letošek jsme vybrali indiánské téma, a tak jsme se celý týden pohybovali po indiánské rezervaci. Děti byly rozděleny do čtyř skupin. Skupina modrých si zvolila název kmene Orlospár, kmen žlutých se pojmenoval Vlčátka, červení byli Medvědobijci a zelení Bizojedi. Děti se velice rychle vžily do svých nových rolí, vymysleli si nová, samozřejmě indiánská jména, složily si kmenové pokřiky a nazkoušely kmenový tanec. Celý tábor se vedl v duchu celotáborové hry, jejímž cílem bylo získat všechny části mapy a nalézt tak drahocenný poklad, který byl dlouhá léta ukryt. Kmeny se nakonec spojily a společnými silami vyhledaly při strastiplném večerním putování starého šamana. Ten děti po splnění posledního nelehkého úkolu navedl na místo, kde vytoužený a tolik hledaný poklad najdou. Večer byl poklad opravdu objeven a každý účastník si domů svou část pokladu odvezl. Děti si užily spousty zajímavých her a soutěží, zdravá soutěživost a snaha vyhrát, byla cítit při každé hře či soutěži.
V průběhu tábora jsme nezapomněli ani na trénink požárních útoků, abychom v další sezóně byli v požárním sportu ještě lepší.
Děkuji všem vedoucím a praktikantů, a těšíme se na další společné akce.

Komentáře

Antispamová ochrana: Napište číslo 100 slovem

Nepřihlášený