Přípravka v roce 2022

SDH Nové Jirny » Činnost dětí » Přípravka v roce 2022

4.2.2023, sdhnovejirny@seznam.cz

Přípravka se skládá z těch nejmenších hasičů, ve věku od 4 – 6 let v celkovém počtu 18 dětí. Pro některé to byla opravdu velká výzva zůstat na tréninku hodinu bez rodičů. Takže to, že s námi už letos byli schopni jet na závody, být tam skoro celý den, zažít soutěžní stres na startovní čáře a podat nějaký výkon, je pro nás, pro vedoucí, velká odměna.

Letošní rok byl pro přípravku zlomový, protože jsme se poprvé zúčastnili závodů takzvané podlipanské ligy. Ze šesti kol jsme zvládli absolvovat čtyři kola. Díky skvělým časům získaly krásná umístění a v celkovém hodnocení přípravka obsadila třetí místo, takže to byl velký úspěch. V rámci jednotlivých tréninků od jara do podzimu jsme se převážně věnovali trénování požárních útoků, spojování hadic a stříkání vodou na připravené terče, to je baví ze všeho nejvíc. Dvakrát jsme pro děti připravili bojovku v okolí hasičárny, kde museli odpovídat na jednotlivé otázky nebo splnit úkoly, a to nejen z okruhu hasičského. V zimním období jsme se již schovávali do hasičárny a pracovali s dětmi na předem domluvená témata. Zvládli jsme ozdobit dýně na halloween, namalovat vánoční ozdoby, ozdobit napečené perníčky a užít si vánoční besídku. Aktivně se připravujeme i na další soutěže – naučili jsme je základy zdravovědy a první pomoci, topografické značky, důležitá telefonní čísla a každý umí uvázat min. dva uzle.
V rámci schůzky přípravky jsme v listopadu zorganizovali lampionový průvod, na který přišlo nakonec více lidí, než jsme vůbec doufali. V příštím roce tuto aktivitu určitě zopakujeme a věříme, že se z toho stane krásná novojirenská tradice.

Komentáře

Antispamová ochrana: Napište číslo 100 slovem

Nepřihlášený