Zombie hasičský tábor

SDH Nové Jirny » Činnost dětí » Zombie hasičský tábor

30.9.2021, Admin

Jako každý rok i letos se uskutečnil v termínu 21. - 27. 8. 2021 hasičský tábor pro mladé hasiče. Původně jsme si mysleli, že si užijeme tábor plný hasičiny, ale brzy jsme zjistili, že je všechno jinak.      
„O tom, že mimo náš svět živých existují i jiné světy, už není dávno pochyb. Mnozí z nás v půlnoční hodině, kdy je všude kolem tma a ticho, cítí, že tady nejsme sami. Závan mrazivého dechu bytosti, která přichází ze záhrobí, zrychlí tlukot našeho srdce, nedovolí nám se ani pohnout. Existuje svět, kde temnota a strach nikdy nekončí. Pro ty, co nenalezli správnou cestu, se toto místo stalo domovem. Je plné zbloudilých a na věky ztracených bytostí, jímž není pomoci. Dostali jsme možnost, nahlédnou do tohoto světa.
Bylo pár minut před půlnocí, všude vládlo noční ticho. Jen tu a tam se ozval zvuk z nedalekého tábořiště, kde se usídlila skupinka několika poutníků. Náhle začalo nepříjemně foukat, na obzoru byly vidět nezvykle husté černočerné mraky. Staré popadané kříže, povalující se kosti umrlců, rozpadlá hrobka napovídaly, že jsme se ocitli na velmi starém hřbitově. Kolem se rozhořely svíce. V tom se za jedním z náhrobních kamenů cosi pohnulo. Kostnatá ruka, propadlé oči, zbytky starých šatů. Netrvalo to ani minutu a hřbitov byl plný tvorů, jenž rozhodně nepatřili do světa živých a jejichž kosti se ještě před pár okamžiky povalovaly v okolí. Ucítili krev poutníků z nedalekého tábořiště. Jsou to tvorové, kteří se již dlouhá staletí snažili najít tajnou bránu, která propojuje jejich svět s tím naším. Nyní jí konečně našli… „  

Těmi hrůznými tvory, kteří toužili po naší krvi, byli Zombie!

„Jsou jedni z nejodpornějších neživých bytostí uvězněných ve svých hnijících tělech. Jakmile se přiblíží k živému člověku, nemilosrdný stroj smrti se spustí. Okamžitě se za vámi vydají. Co si budeme povídat, zombie jsou vyhlášeni tím, jak se plouží, mají nejistou chůzi, vrávorají a vypadají, jako by nevěděli, co dělají. Takže ano, většinou můžete zombie přechytračit, nebo jim jednoduše utéct. Jejich největší zbraní je však vytrvalost. Ačkoliv je tento protivník pomalý, tak má svůj čas a je schopný vás pronásledovat až do tábořiště. Jednou takovou nešťastnicí byla i nadějná vědkyně, která se snažila zastavit řádění hnilobníků. Pracovala na vývoji vakcíny proti neživým bytostem. Při svém výzkumu se však sama stala obětí a nyní se potlouká po našem světě jako zombie. Jen ona ví, jak tohle řádění zastavit…“

Byli jsme nuceni stát se neodvážnějšími ze všech a postavit se zlu, které se blížilo. Během táborových her jsme odhalili tajemství, potřebné k uzdravení nakažených. Sestavovali jsme ochranné kříže, vyráběli lapače snů, rozvěšovali ochranné amulety a sestavovali potřebná zaklínadla. Nakonec jsme vyřešili i tajemství smrti brány stojící na nedalekém hřbitově. Po zdolání veškerých nástrah, jsme při noční bojovce od neživé vědkyně získali vakcínu k uzdravení. Tato vakcína nám všem pomohla se vyléčit z nákazy, která se během plnění nelehkých úkolu mezi dětmi rozšířila.  

Proto jsem se, po závěrečné party mohli všichni vrátit ve zdraví domů a těšit se na příští rok, který nám znovu přinese nové táborové dobrodružství ….

Komentáře

Antispamová ochrana: Je-li dnes středa, co bude zítra?

Nepřihlášený