COVID-19

Díky neustálé mediální propagaci ohledně pandemie onemocnění COVID-19 a nastalých opatřeních v ČR již máte všech informací okolo nemoci dostatek. Dobráci neboli dobrovolní hasiči většinou pomáhají přímo v terénu – rozvážejí jídlo a léky seniorům, šijí a rozdělují roušky, dezinfikují obce. Ač se o nich příliš nemluví, jsou také v první linii.
Ani naši členi nezůstali pozadu. Krátce po vyhlášení nouzového stavu a s tím spojenou povinností nošení roušky jsme nabídli zdarma doma šité bavlněné roušky pro seniory a nemocné spoluobčany v obci. Hned další den jsme po dohodě s OÚ Jirny zřídili telefonní kontakt 776 610 215  na pomoc seniorům a byli připraveni zajišťovat zásobování seniorů v Jirnech a Nových Jirnech základními potravinami, drogerií a léky. Po dohodě s firmou Jídelna Popelka také dovozem hotového jídla. Naše nejstarší spoluobčany jsme osobně navštívili, předali jim letáček s tel. číslem a dalšími instrukcemi, jak a co si mohou objednat. Každý také dostal bavlněnou roušku. Dalším úkolem bylo zajistit dezinfekci na ruce. Zde vypomohl úřad městyse Nehvizdy a daroval nám první várku dezinfekce, která byla nalahvičkována a distribuována mezi seniory.  Obecnímu úřadu Jirny se podařilo sehnat 1000 l dezinfekce Anti-COVID, kterou si mohli občané postupně vyzvedávat. Dál pokračujeme s rozvozem roušek, potravin a desinfekce pro naše seniory. Roušek máme momentálně dostatek, proto jsme se rozhodli několik předat sousedům do Horoušan, kteří jich mají stále nedostatek. Díky podpoře Nadace ČEZ jsme se posunuli v pomoci lidem o obrovský kus dopředu. Zakoupení motorového postřikovače pro plošnou dezinfekci je mimořádnou úsporou času a lidských sil. Jednotka sboru provádí jednou týdně dezinfekci všech autobusových zastávek v Jirnech a Nových Jirnech. Bez tohoto grantu bychom nemohli ani zdaleka realizovat pomoc v takovém rozsahu. Moc děkujeme všem, kteří se nás rozhodli podpořit v péči o naše seniory, každá pochvala nás velmi potěšila. Díky také všem, co pomáhají, moc si toho vážíme a jsme vděčni, za všechno dobré, co děláte. Přeji nám všem,aby vlna solidarity, která se zvedla napříč republikou byla tou správnou vlnou, která nás přenese do lepších časů.

Komentáře

Antispamová ochrana: Napište číslo 100 slovem

Jednotku SDH obce podle zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, zřizuje obec. K zásahům na místa požárů a jiných mimořádných událostí je povolávána operačními a informačními středisky Hasičského záchranného sboru. Kromě domovské obce jednotka zajišťuje požární dozor v obcích Nehvizdy, Horoušany a Horoušánky. V současnosti je jednotka SDH Nové Jirny vybavena cisternovou automobilovou stříkačkou LIAZ K 101 CAS-25 a cisternovou automobilovou stříkačkou TATRA T 148 CAS-32 s plnohodnotnou zásahovou výzbrojí a výstrojí. Jako třetí vozidlo je používán vůz FORD TRANSIT. 
Naše jednotka je zařazena do JPO III.


Nepřihlášený