Dezinfekce v obci

SDH Nové Jirny » Výjezdová jednotka » Dezinfekce v obci

V průběhu koronavirové krize jsme stále připraveni a děláme všechno proto, abychom ochránili naše spoluobčany před možném šíření nákazy.
Stále pravidelně dezinfikujeme všechny autobusové zastávky na území obce Jirny. V sobotu 9. 5. jsme také provedli plošnou dezinfekci dětského hřiště Na výsluní.
O týden později  jsme se na žádost obce Jirny a vedení ZŠ Jirny podíleli na přípravě naší základní školy pro návrat žáků prvního stupně do školních lavic. K dezinfekci byl použit jednak generátor ozonu, který se vyznačuje vysokou oxidační a dezinfekční vlastností v boji proti bakteriím, virům a dalším mikroorganismům, a dále byly prostory ošetřeny plošnou dezinfekcí mokrou cestou pomocí dezinfekce Anti Covid.  
Ke konci května jsme ukončili pravidelné zásobování seniorů. Za celou dobu nouzového stavu jsme rozvezli přes šedesát nákupu potravin a léků. 

 

Komentáře

Antispamová ochrana: Je-li dnes středa, co bude zítra?

Jednotku SDH obce podle zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, zřizuje obec. K zásahům na místa požárů a jiných mimořádných událostí je povolávána operačními a informačními středisky Hasičského záchranného sboru. Kromě domovské obce jednotka zajišťuje požární dozor v obcích Nehvizdy, Horoušany a Horoušánky. V současnosti je jednotka SDH Nové Jirny vybavena cisternovou automobilovou stříkačkou LIAZ K 101 CAS-25 a cisternovou automobilovou stříkačkou TATRA T 148 CAS-32 s plnohodnotnou zásahovou výzbrojí a výstrojí. Jako třetí vozidlo je používán vůz FORD TRANSIT. 
Naše jednotka je zařazena do JPO III.


Nepřihlášený