Ptačí chřipka

SDH Nové Jirny » Výjezdová jednotka » Ptačí chřipka

AKTUÁLNĚ: ukončeno mimořádné opatření
Dne 26.3.2021 rozhodla Krajská veterinární správa pro Středočeský kraj mimořádným veterinárním opatřením o zařazení obce Jirny do pásma dozoru z důvodu výskytu ptačí chřipky v obci Sedlčánky.
Po dohodě s obcí jsme instalovali sběrné nádoby na případné uhynulé ptactvo. A to k obecnímu úřadu v Jirnech a k hasičské zbrojnici v Nových Jirnech.

Případné nálezy uhynulého ptactva, jak domácího tak volně žijícího občané hlásí na telefonní čísla:
728 781 239 pro Nové Jirny
777 943 718 pro Jirny

Uhynulá zvířata budou uložena prostřednictvím členů SDH Jirny a Nové Jirny do určené nádoby a neprodleně nahlášen výskyt vedlejších živočišných produktů asanačnímu podniku.
Prosíme spolupracujte s SDH při vyplňování sčítacího listu drůbeže a jiných ptáků. 

V této souvislosti pro obec Jirny zajišťujeme též monitoring vodních ploch v katastru obce.

Komentáře

Antispamová ochrana: Je-li dnes středa, co bude zítra?

Jednotku SDH obce podle zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, zřizuje obec. K zásahům na místa požárů a jiných mimořádných událostí je povolávána operačními a informačními středisky Hasičského záchranného sboru. Kromě domovské obce jednotka zajišťuje požární dozor v obcích Nehvizdy, Horoušany a Horoušánky. V současnosti je jednotka SDH Nové Jirny vybavena cisternovou automobilovou stříkačkou LIAZ K 101 CAS-25 a cisternovou automobilovou stříkačkou TATRA T 148 CAS-32 s plnohodnotnou zásahovou výzbrojí a výstrojí. Jako třetí vozidlo je používán vůz FORD TRANSIT. 
Naše jednotka je zařazena do JPO III.


Nepřihlášený