Požár RD v Nových Jirnech 15.4.2021

SDH Nové Jirny » Zásahy 2021 » Požár RD v Nových Jirnech 15.4.2021

Ve čtvrtek 15.4. v 1:41 hod. byl jednotce vyhlášen požární poplach v obci Nové Jirny. Jednalo se o požár nízké budovy.
Jednotka vyjíždí v 1:50 hod. s CAS 24 LIAZ v počtu 1+3. Po příjezdu na místo události zjištěn požár rodinného domu v plném rozsahu. Jednotka zahájila hasební práce za pomoci dvou C proudů. Dále byla jednotka během noci postupně určena k dálkové dopravě vody, osvětlení místa zásahu, rozebíraní a dohašování střechy RD.
Velitel zásahu požádal o zvýšení na druhý poplachový stupeň. V důsledku poškození a pádu části střešní konstrukce nebyl možný průzkum uvnitř objektu. Střecha se později kompletně propadla. K likvidaci hasiči nasadili pět vodních proudů, včetně jednoho z výškové techniky. Celý zásah probíhal v dýchací technice. Před čtvrtou hodinou byl požár pod kontrolou a velitel zásahu nahlásil lokalizaci. Probíhalo dohašování skrytých ohnisek a rozebírání konstrukcí.  
Během ranních hodin bylo bohužel zjištěno, že se jednalo o požár s tragickými následky a událost si následně převzala kriminální policie, která na místo povolala také psa na vyhledávání akcelerantů hoření.
Jednotka se pro poruchu čerpadla na CAS a po dohodě s VZ vrací v 9:28 hod. zpět na základnu.

Více info na: https://www.hzscr.cz/clanek/pri-pozaru-rodinneho-domu-zemrela-jedna-osoba.aspx
Zasahující jednotky: HZS Stará Boleslav, Říčany a Český Brod, SDH Nové Jirny, Jirny, Brandýs nad Labem, Šestajovice, Škvorec, Tuklaty a Vyšehořovice

Komentáře

Antispamová ochrana: Napište číslo 100 slovem

Nepřihlášený